Kontaktujte nás info@robotoys.sk

Príbeh slávneho Tower Bridge: Ako priniesť Londýn k vám domov

je jednou z najznámejších pamiatok v Londýne a jedným z najikonickejších mostov na svete. Jeho výstavba sa začala v roku 1886 a bol otvorený pre verejnosť v roku 1894. Dnes je Tower Bridge významným symbolom Londýna a neoddeliteľnou súčasťou jeho panorámy.

História a výstavba Tower Bridge

Londýn rýchlo rástol v 19. storočí a potreboval nové mosty, ktoré by premostili Temžu. Výstavba Tower Bridge bola odpoveďou na túto potrebu a zároveň mala aj estetickú a symbolickú hodnotu. Most má jedinečný dizajn s dvoma vežami spojenými závesnými mostami. Tento dizajn umožňuje plynulý pohyb lodí pod mostom a udržuje pevnosť pre vozidlá a chodcov.

Dizajn a unikátne vlastnosti

  • Výška veží: Tower Bridge má veže, ktoré dosahujú výšku až 65 metrov nad Temžou. Sú prístupné verejnosti a ponúkajú úžasný výhľad na Londýn.
  • Skladacia funkcia: Most sa môže zdvíhať, aby umožnil prechod veľkých lodí, a celý proces trvá len 5 minút.
  • Farba mosta: Legenda hovorí, že farbu mosta "Tower Bridge Blue" vybral kráľ Edward VII, pretože sa mu páčila na portrétoch.

Historické momenty a mýty

Tower Bridge je známy aj vďaka mnohým historickým okamihom. V roku 1952 sa stal známy incident, keď sa počas korunovačnej jazdy vlaku kráľovnej Alžbety II. most otvoril a vlak sa takmer zrazil s mostom, no našťastie sa nikomu nič nestalo. Ďalej existuje mýtus, že americký milionár Robert McCulloch si v roku 1968 omylom myslel, že kupuje Tower Bridge, no v skutočnosti kúpil London Bridge.

Renovácia a modernizácia

Počas rokov prešiel Tower Bridge viacerými renováciami a modernizáciami, ktoré zabezpečili jeho dlhodobú bezpečnosť a funkčnosť. Dnes slúži nielen ako most pre chodcov a vozidlá, ale aj ako turistická atrakcia, ktorá ročne priťahuje tisíce návštevníkov.

Ak ste nadšenec histórie a architektúry, ale nechcete cestovať až do Londýna, máme pre vás riešenie! 3D puzzle Tower Bridge s LED osvetlením Rolife TG412 od Robotoys vám umožní postaviť si vlastnú miniatúrnu verziu tohto ikonického mosta priamo u vás doma.

Tento model má nádherné detaily, živé farby a realistický dizajn. Navyše v tme svieti vďaka LED osvetleniu, čo vytvára ohromujúci efekt. Či už ste fanúšikom puzzle, nadšencom kultúry alebo dekoratérom, tento Tower Bridge model bude dokonalým doplnkom do vašej domácnosti.

Vidieť Tower Bridge na vlastné oči je jedinečným zážitkom, ale s 3D puzzle si môžete Londýn priniesť priamo do svojej obývačky. Objednajte si svoj model už dnes a zažite atmosféru tohto svetoznámeho mosta priamo u vás doma!